//

Microsoft Edge, “Edge for Gamers” Modu Getiriyor

Microsoft, oyun oturumlarının içinde ve dışında kullanıcı deneyimini yükseltmeyi vaat eden yeni bir özellik olan “Edge for Gamers” modu ile oyun topluluğuna yönelik çabalarını ikiye katlıyor.

Microsoft tarafından yapılan ilk açıklamalara göre Edge for Gamers modu çeşitli geliştirmeleri beraberinde getirecek. Oyun odaklı bir ana sayfa sunacağı ve özellikle oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayan yeni kenar çubuğu uygulamaları ekleneceği söyleniyor.

Öne çıkan özelliklerden biri de bilgisayar oyunları için özelleştirilmiş bir verimlilik modu. Bu modun, tarayıcı kaynak kullanımını en aza indirerek oyun içi performansı maksimize etmek amacıyla tasarlandığı düşünülüyor.

Edge gamer
Microsoft Edge, “Edge for Gamers” Modu Getiriyor 3

Karanlık mod ve oyunlara özgü temalar da seçenekler arasında yer alıyor ve popüler oyun estetiğine uygun özelleştirme seçenekleri sunuyor. Şu anki aşamada modu etkinleştirmek tarayıcı deneyimini önemli ölçüde değiştirmiyor. Ancak, etkinleştirildikten sonra kullanıcılar otomatik olarak Edge Eklenti Mağazası’nın temalar bölümüne yönlendiriliyor ve popüler platformlar olan Discord ve Twitch için

uygulamalar kenar çubuğuna eklenebiliyor.

Şu anda, Edge for Gamers modu henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen Microsoft’un bu adımı, oyun topluluğu için ürün ve özelleştirme konusundaki artan ilgiyi gösteriyor.

Derleyen: Ayça Ayaz

ayca profil
Ayça Ayaz

Bir yanıt yazın