//

Artifact, Yazarları Takip Etme Özelliğiyle Twitter ve Substack Gibi Platformlara Rakip Oluyor

Instagram’ın kurucu ortakları Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli haber uygulaması Artifact, daha fazla haber odaklı bir sosyal medya deneyimi sunan yeni bir özelliğe sahip.

Artifact uygulamasının son sürümü ile artık yazarları tek tek takip edebilirsiniz. Takip ettiğiniz yazarların makaleleri, akışınızda öncelikli olarak gösterilecek ve yeni makalelerini yayımladıklarında bildirim alabileceksiniz. Ayrıca yazarlar, Artifact üzerinde profil bilgilerini doğrulatarak onay işareti alabilecekler. Ancak bu özellik yalnızca iOS’ta kullanılıyor.

Artifact, kullanıcılara tek tek makalelere yorum yapma imkânı da sunuyor. Ayrıca yazarlar, makalelerinin Artifact üzerinde kaç kez okunduğunu ve diğer yayınlar tarafından hangi bağlantılarla paylaşıldığını takip edebilirler.

Twitter’da yaşanan son değişiklikleri dikkate alan Artifact, haberlere odaklanan bir sosyal medya uygulaması olma fırsatını değerlendiriyor.  Zaten birçok insan haberler hakkında konuşmak için Twitter gibi platformları kullanıyor. Bu nedenle Artifact, haber meraklılarının en son gelişmeler hakkında konuşabilecekleri daha iyi bir ortam sunmayı hedefliyor.

Ancak Artifact, yoğun rekabetle karşı karşıya. Substack, yazarlar ve okurlar arasında iletişimi sağlamak için Twitter benzeri “Notlar” özelliğini yakın zamanda başlattı. Ayrıca geleceğin Twitter’ı gibi hissettiren Bluesky adlı sosyal ağ da henüz davetli katılım ile sınırlı ve yaklaşık 70.000 kullanıcıya sahip.

Derleyen: Ayça Ayaz

ayca profil
Ayça Ayaz

Bir yanıt yazın