Değerlendirme platformu olan Capterra, 300 ABD’li pazarlama ve reklam uzmanıyla anket yaparak Twitter’ın reklamlarına, değişikliklerine ve doğrulama programına nasıl yaklaşıldığını inceledi.
İlk olarak Capterra’nın verilerine göre markaların %53’ü Twitter’da doğrulama için aylık ödeme yapmayı düşünmediklerini belirtiyor.
Katılımcılar, doğrulama yerine daha iyi promosyon fırsatları, daha iyi kullanıcı hedefleme ve uygulamada daha iyi güvenlik için ödeme yapmaya daha istekli olduklarını belirttiler.

Ayrıca Musk’ın uygulamada daha fazla ‘ifade özgürlüğüne’ izin verme konusundaki tutkusu göz önüne alındığında, mevcut Twitter reklamverenlerinin yaklaşık 3’te 2’si şu anda platformda reklam vermenin markaları için riskli olduğunu söylüyor.
Başlıca endişeler arasında nefret söyleminin yanı sıra yanlış bilgilendirme ve kimliğe bürünme vakalarındaki artış yer alıyor.

(Sarı: Daha kötü oldu. Lacivert: Aynı kaldı. Mavi: Daha iyi oldu.) (Yukarıdan Aşağıya: Nefret Suçu – Yanlış Bilgilendirme – Taklitçilik – Dış İhlaller – Bot Hesaplardan İçerikler – Twitter Liderlik Kararları – İçerik Denetimi – Kişisel Verilerin Korunması – İfade Özgürlüğü – Kullanıcı Deneyimi – Gizlilik ve Güvenlik Politikaları – Reklamcılık)
Twitter’ın güncellenen doğrulama programı, en azından markalar açısından, taklit endişelerinin çoğunu gidermiş gibi görünüyor. Ancak iş dünyası arasında hala bazı endişeler olduğu açık.
Musk’ın uygulamanın başına geçmesinden bu yana nefret söylemi ve yanlış bilgilendirmenin de arttığı bildiriliyor. Ancak Twitter’ın kendisi nefret söyleminin genel olarak düşüşte olduğunu söylüyor.
Yine de bu endişeler, en azından şimdilik genel reklam harcaması alışkanlıkları üzerinde büyük bir etkiye sahip görünmüyor.

(Sarı: Ciddi artış. Kırmızı: Hafif artış. Koyu Lacivert: Aynı kalacak. Lacivert: Hafif düşüş. Mavi: Ciddi düşüş)
Katılımcıların dörtte birinden azı Twitter reklam harcamalarını azaltmayı düşündüklerini belirtirken, markaların %31’i mevcut reklam kampanyalarını askıya almak yerine durumu izlemeyi tercih ediyor.
Musk’ın değişikliklerinin etkilerinin zaman içinde ortaya çıkacak olması, henüz doğru yaklaşımı değerlendirmeyi zorlaştırıyor. Bazı markalar beklemeyi tercih etmeden Twitter’ı terk etti bile.
Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Derleyen: Arda Yardımsever