fbpx

Spotify’ın Pazarlama Stratejisi: Yıllık Özetler

Gönderen Onur Bedek
2 dk Okuma Süresi

Platformunun yılın en büyük pazarlama kampanyalarından biri olan Spotify Yıllık Özeti hem kullanıcılar hem de Spotify’ın pazarlama hedefleri için devamlı olarak tekrarlanan bir olay. Kampanyanın sosyal medyaya ve daha yakın zamanda Roblox’a entegrasyonu, platforma geniş bir erişim sağlayarak marka bilinirliğini arttırıyor ve kullanıcı tabanını genişletiyor.

Yıllık özetler Spotify’a göre geçen yıl 120 milyondan fazla kullanıcının ilgisini çeken, uygulama aracılığıyla sosyal medya platformlarında paylaşılmak üzere kullanıcıların favori şarkılarını, albümlerini ve podcastlerini sunmak için kullanıcı verilerini kullanan bir kampanya. Bu yıl Spotify, daha da büyük bir kitleye ulaşmak amacıyla Roblox’ta da yıllık özetleri sundu.

Spotify’ın Küresel Yaratıcılık Başkan Yardımcısı Alex Bodman, “Bunun şirket önceliği olmasının bir nedeni var. Sadece günden güne artan bir kullanıcı tabanı görmüyoruz. Ayrıca birçok insanın platforma geri döndüğünü görüyoruz.” diyen Bodman, büyüme ve kullanım hakkında daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Bodman ayrıntı vermeyi reddettiği için Spotify’ın reklam yatırımlarının ne olduğu belli değil. Pathmatics’e göre, akış platformu bu yıl şimdiye kadar reklamlar için geçen yıl harcanan 66 milyon doları biraz aşarak yaklaşık 70 milyon dolar harcadı. Kantar, bu yılın ocak-eylül ayları arasında Spotify’ın reklamlara yaklaşık 36 milyon dolar harcadığını ve bunun 2021’de harcanan 46 milyon dolardan biraz daha düşük olduğunu bildirdi. 2020’de platform reklamlara 63 milyon dolardan fazla harcadı. (Kantar’ın verileri, Pathmatics’in aksine sosyal harcamaları içermez.)

Bodman, “Artık Spotify’daki dinleyicilerimizin markaya olan sevgilerini arkadaşlarına ve sosyal ağlarındaki herkese duyurmalarına olanak tanıyan bu motora sahibiz. Bunun önemi bu.” şeklinde açıklıyor.

WhatsApp Image 2022 08 19 at 02.18.37
Onur Bedek

Bu içeriği paylaş
Yorum yaz