//

YouTube Kanal İçeriklerini Ayırıyor!

YouTube, ziyaret edilen kanallarda içerikleri kullanıcıların tercihine göre özelleştirerek etkileşimi artırma yollarını test etmeye başladı.

YouTube, “Videolar”, “Shorts” ve “Canlı” yüklemeler için ayrı sekmeler geliştiriyor ve her içeriği kendi kategorisine ayırıyor. Ayrıca, örnek olarak Shorts kısmından kanala gelen bir kullanıcı, izleme alışkanlığına göre artık kanalın Shorts sayfasına yönlendirilecek.

youtube kategori
YouTube Kanal İçeriklerini Ayırıyor! 3

Shorts, YouTube deneyiminin daha büyük bir ögesi haline gelmesiyle uygulamanın kullanıcılara Shorts içeriğini özellikle tüketmeleri için daha fazla yol sağlaması mantıklı. YouTube, kanal yönetimini de geliştirmeye dahil ederek kullanıcıları uygulamada tutmak ve topluluğun gelişmesini amaçlıyor.

YouTube ayrıca, kullanıcının önceki izleme geçmişine, konu yakınlığına veya konuştukları dillere dayalı içerik görüntüleme dahil olmak üzere, kullanıcılar için ek kişiselleştirme ögeleri uygulamak istiyor.

YouTube, kişiselleştirilmiş kanal deneyimleri ve genişletilmiş algoritmayla kullanıcıları teşvik etmek ve etkileşimleri artırmaya çalışarak rakiplerine adeta meydan okuyor.

arda profil
Arda Yardımsever

Kürselleşmiş dünyanın içine doğan bir Z kuşağı. Dil bilime olan ilgisi sayesinde dünya vatandaşlığı pasaportunu doğuştan alan biri. Arda’nın dijitaliyidir için sloganı “dijital eğer siz dünyaya açıksanız iyidir” oldu… Mail: arda@dijitaliyidir.com

Arda Yardımsever

Kürselleşmiş dünyanın içine doğan bir Z kuşağı. Dil bilime olan ilgisi sayesinde dünya vatandaşlığı pasaportunu doğuştan alan biri.

Arda’nın dijitaliyidir için sloganı “dijital eğer siz dünyaya açıksanız iyidir” oldu…

Mail: arda@dijitaliyidir.com

Bir yanıt yazın