fbpx

Başarılı İçerik Pazarlamanın Sırları

Gönderen Sinem Sarıgül
6 dk Okuma Süresi

Deko Pazarlama Müdürü Irina Bordea, başarılı içerik pazarlama stratejilerinin sonuç verdiğini ve bu başarıları ölçmenin pazarlamacılara düştüğünü söylüyor.

FinTech (finansal teknoloji) sektörü dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biridir. Research and Markets tarafından yapılan bir 2020 araştırması, 2021’den 2025’e kadar yüzde 23,58’lik yıllık bileşik büyüme oranında genişleyeceğini tahmin ediyor.

Yenilikçi ürün ve hizmetler, sektörün yükselişinde önemli faktörlerdir. Ancak birçok FinTech işletmesinin başarısının bir diğer önemli unsuru da etkili bir pazarlama stratejisidir. Bunların özü genellikle içerik pazarlaması olmuştur ve en iyi sonuçları elde etmesi için yatırım getirisinin doğru ve tutarlı bir şekilde ölçülmesi gerekir.

İçerik pazarlamasının, birçok FinTech firmasının pazarlama stratejilerinin önemli bir parçası olmasının nedenleri var. Yıkıcı yapıları göz önüne alındığında FinTech’ler farkındalık ve güven konusunda zorluklarla karşı karşıya. Finansal pazarlamanın içeriği, genellikle karmaşık ve jargon ağırlıklıdır. Ancak FinTech markaları genellikle yeni ve daha erişilebilir bir dünya yaratarak mevcut duruma meydan okumaya çalışıyorlar. Bu da ürünlerine güven duymaları ve hedef kitlelerini eğitmeleri gerektiği anlamına geliyor. Demand Metric’e göre, içerik pazarlaması ortalama olarak üç kat daha fazla potansiyel müşteri çekiyor ve geleneksel pazarlamaya göre yüzde 62 daha az maliyetli.

İçerik pazarlaması, özellikle Deko’nun faaliyet gösterdiği perakende finansmanı gibi birçok rekabetçi sektörde etkili. Satışları artırmaya hevesli perakendeciler ile perakende finansmanı, firmaların kasada esnek ödeme seçenekleri sunmalarına yardımcı oluyor. Başlangıçta geleneksel perakende sağlayıcılar tek kredi verenleri temsil ediyordu. Ancak daha yakın zamanlarda Deko gibi şirketler; müşteri, perakendeci ve kredi veren için en iyi eşleşmeyi sağlayan çok ürünlü ve çok kredili ödeme finansmanı çözümleri sunuyor. Bu yaklaşım, kredi verenlerin kabul oranlarını artırırken Deko’nun çalıştığı birçok işletme, dönüşümlerde yüzde 24’e varan artıştan yararlanıyor. Yapılan karmaşık teklifler göz önüne alındığında değer teklifinin kalabalığın arasından sıyrılmasını sağlamak için içeriğe güveniliyor.

Net ve kısa hedefler belirleyin

marketing1

Uyguladığınız içerik stratejisinin etkili olması için işletmenizin tüketiciye katacağı değeri özetlemeye yardımcı olmalı. Eğitim amaçlı uzun biçimli blog içeriği, kısa sosyal medya gönderileri veya e-posta pazarlaması olsun, başarıyı sağlamak için stratejinize dahil edilmesi gereken birden çok içerik türü var. Ne arayacağınızı bileceğiniz için net ve özlü hedefler belirlemek yatırım getirinizi ölçmeyi basitleştirecek.

Tutarlılığı koruyun

İçerik pazarlaması tutarlı bir çaba gerektirir. Birkaç blog yayınlamaya veya ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında bir e-Kitap yazmaya başlar başlamaz net sonuçlar görmeniz pek olası değil. Bununla birlikte ısrarcı kalırsanız ve yerinde iyi bir stratejiniz varsa yatırımınızın geri dönüşünü görmeye başlamanız yalnızca bir zaman meselesi olacak. Müşterilere fayda sağlayan ve web sitenizi tekrar tekrar ziyaret etmelerini sağlayan alakalı ve değer katan içerik çok önemli. Ayrıca içerik stratejisinin ve içeriğin kendisinin, SEO (arama motoru optimizasyonu) için optimize edilmiş olması ve yüksek performanslı bir web sitesine sahip olmanın getirdiği Google’da kolayca görünür olmasını sağlamak önemlidir.

İzleme araçlarını kullanın

İçerik pazarlamanızın yatırım getirisini izlemenize yardımcı olabilecek, Google Analytics gibi çok çeşitli ve faydalı araçları var. Oturum sayısını, trafiği ve insanların bir sayfada ne kadar süre kaldıklarını, içerikle ilgili hemen hemen her şeyi, takip edebilirsiniz. Örneğin UTM (Urchin İzleme Modülü) kodları, kullanıcıların bir bağlantıya tıkladıklarında nereden geldiklerini incelemenizi sağlar.

Bu; içerik parçalarının başarısını, web sitenizin ürün sayfaları ve ödeme alanları gibi daha önemli bölümlerine ziyaretçi çekme yeteneklerine göre değerlendirmenize olanak tanır.

Çabalarınızın sonuçlarını analiz edin

marketing2

Mükemmel bir senaryoda, içerik pazarlama çabalarınız doğrudan satışlara yol açacak. Ancak içerik pazarlaması, satış hunisinin ilk aşamalarında gerçekleştiğinden durum her zaman böyle olmaz. Bu nedenle bir blog gönderisinden, e-postadan veya sosyal medya gönderisinden satış hacimlerinde garantili bir artış bekleyemezsiniz.

Yapabileceğiniz şey, ilgiyi izlemek ve içeriğinizin nihai sonuçlarınızı nasıl etkilediğini anlamak için bir izleme ve ilişkilendirme aracı kullanmaktır. Bülteninizden kaç kayıt alıyorsunuz? Sosyal medya platformlarınızda takipçi sayınız artıyor mu? İnsanlar blog yazılarınızı okumak için ne kadar zaman harcıyor? Bu soruların yanıtlarını bulmak, içerik pazarlama çabalarınızın geri dönüşü sağlayıp sağlamadığı konusunda size daha net bir fikir verebilir.

Kayıtlar ve artan takipçi sayıları gibi faktörler, hemen artan satışlar anlamına gelmeyebilir. Ancak müşterilerinizle bu etkileşim yoluyla, zamanla daha fazla satışla sonuçlanacak olan marka ve güvenilirliğinizi oluşturmak için önemli bir adım atıyorsunuz.

Geri bildirim isteyin

Tüm ROI (yatırım getirisi) ölçümlerinin nicel verilere dayanması gerekmez. Müşterilerinizden ve meslektaşlarınızdan düzenli olarak geri bildirim istemek, içerik pazarlama stratejinizin amaçlanan hedefler üzerindeki etkisini daha iyi anlamanıza yardımcı olacak.

İçerik pazarlama çabalarınızın başlangıcı, sonuçtan çok farklı görünecek. Bunun nedeni, zaman geçtikçe edindiğiniz tüm bilgileri, araştırmanız sırasında edindiğiniz içgörüleri yansıtmak için stratejinizi uyarlamak ve değiştirmek için kullanmalısınız. Bu nedenle etkili bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmak ve ayrıntılı yatırım getirisi ölçümü sağlamak için geri bildirim gereklidir.

Sürekli geliştirmek için ölçümleri izleyin

İçerik pazarlaması, çevrim içi veya fiziksel mağazalarınızın çabalarını artırmanın ve daha kapsamlı bir müşteri tabanı oluşturmanın harika bir yoludur. Yatırım getirisi ölçümlerini izleyerek müşterilere nasıl ulaştığınızı sürekli olarak iyileştirdiğinizden ve onlara daha da iyi ürün ve hizmetler sunmanın yeni yollarını keşfettiğinizden emin olabilirsiniz.

SinemSarigul profil
Sinem Sarıgül

Yaşam dinamik bir süreçtir. O da bu dinamizmin bir parçası olarak hayatın akışına yön veren değişim ve dönüşüm süreçlerini benimseyen, yeniliklere açık ve daima ilerlemeyi hedef alarak hareket eden biri olmasıyla birlikte bu süreçleri her adımda sizlerle paylaşmak üzere burada. Dijitaliyidir için Sinem'in sloganı "Dijital, dünya değişimlere hazırsa iyidir" oldu.

Bu içeriği paylaş
Gönderen Sinem Sarıgül
Yaşam dinamik bir süreçtir. O da bu dinamizmin bir parçası olarak hayatın akışına yön veren değişim ve dönüşüm süreçlerini benimseyen, yeniliklere açık ve daima ilerlemeyi hedef alarak hareket eden biri olmasıyla birlikte bu süreçleri her adımda sizlerle paylaşmak üzere burada. Dijitaliyidir için Sinem'in sloganı "Dijital, dünya değişimlere hazırsa iyidir" oldu.
Yorum yaz